En sinnsforvirret mann.
Bilde: 1.78:1 (1080i)
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Henrik er 35 år gammel. Han har flyttet inn i et rekkehus med sin kjæreste, han har fått ny jobb og de venter barn. Men Henrik har ikke det godt om dagen. Han er forvirret og umoden, og det går utover livskvaliteten og det setter også foreholdet på en hard prøve.
Jeg likte Mer eller mindre mann, men jeg skjønner også de som ikke vil like filmen da den er litt vanskelig å tolke og hva den forsøker å si. Jeg vil kalle Mer eller mindre mann for den norske Peter Pan der en godt voksen mann oppfører seg som en vill tenåring, det samme gjør hans venner.
Henrik virker umoden og i ubalanse. Jeg tolket det slik at han måtte ha en psykisk lidelse, for hans oppførsel er ikke normal i det hele tatt. Jeg vil ikke kalle det vi ser for et sammenbrudd, her lukter det en psykisk lidelse lang vei.
Mer eller mindre mann utgir seg for å være en dramakomedie. Og slik jeg forstår det, så tror jeg ikke folkene bak filmen mener at Henrik har en psykisk lidelse. Det er her jeg skjønner at en del ikke vil like filmen da ingen oppegående og friske mennesker til sinns oppfører seg på denne måten.
Og det som er svært irriterende er at Henrik aldri åpner seg for kjæresten. Jeg skjønner at han ikke kan snakke med noen av sine umodne kamerater, men hans kjæreste virker oppegående og forståelsesfull. Få det ut, Henrik!
Mer eller mindre mann er en annerledes og modig norsk film. Skuespillerne er gode, Henrik Rafaelsen er Norges svar på Jason Segel, bare at han har bedre hud. Filmen klarte å sjarmere meg, jeg lo noen ganger og jeg følte ubehaget i enkelte scener som Henrik gjorde. Så det er mye positivt å hente her.
Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10
Bildekvalitet den er for det meste god. Bildet er mykt, og det sprudler ikke. Men det er rent, pent og sterilt.
Dialogen kan være litt hard og hul noen ganger. Festmusikk og filmmusikk fyller opp rommet, og det høres bra ut. Det føles nesten ut som om man er med på festen.
Ekstramateriell:
Slettede scener
Utvidede scener
Tester
Blått lerret (15 minutter)
Filmmusikken
Fin og grundig gjennomgang, dette. Morsomt at det finnes seriøse filmblogger her til lands, stå på videre!
Takk for det, hyggelig å høre. 🙂